آیا برای برنامه نویس شدن به ریاضیات نیاز دارید؟

خیلی ها گمان می کنند که ریاضیات در برنامه نویسی جایگاه ویژه ای دارد، پس برای این که بتوانند برنامه نویس شوند، حتما نیاز به اطلاعات زیادی در حوزه ریاضیات دارند.
امروز قرار است در رابطه با این باور غلط با شما صحبت کنیم وبگوییم حتی کسانی که پیشینه ریاضی تخصصی ندارند، می توانند برنامه نویس شوند.
بدون شک آگاهی از این که چقدر به ریاضیات در برنامه نویسی نیاز دارید، می تواند خیال شما را از این بابت راحت کند.

پس اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به برنامه نویسی علاقه مندید اما در ریاضیات حرف خاصی برای گفتن ندارید، حتما در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
ریاضیات در برنامه نویسی
کامپیوترها از روزی که پا به این دنیا گذاشته اند تا امروز، به زبان اعداد و ارقام صحبت کرده اند.
همین موضوع باعث شده که خیلی ها گمان کنند برای یادگیری علوم کامپیوتر به ریاضیات نیاز دارند. در حالی که اصلا پای ریاضیات و حساب و معادله در کار نیست.
به طور کلی بایستی بگوییم که در کار شما به عنوان یک برنامه نویس، برخی از مبانی ساده ریاضی کاربرد دارد که آن ها را به شما معرفی خواهیم کرد.
تمام آنچه که شما از ریاضیات در برنامه نویسی نیاز دارید، این ها هستند:
هندسه
همانطور که چند خط قبل هم گفتیم، زبان کامپیوتر، اعداد و ارقام هستند.
حالا خوب است بدانید که زبان اعداد برای گرافیک، هندسه است که با ریاضیات اشکال سروکار دارد.

در واقع شما برای برنامه نویسیِ بازی های ویدئویی، وب سایت های چند رسانه ای و … نیاز به درک مناسبی از مفاهیم هندسه دارد.
اما خبر خوبی که برایتان داریم این است که شما نیازی به حفظ کردن فرمول ها ندارید. این فرمول ها در کتابخانه های بزرگ برنامه نویسی موجود هستند.
فقط کافیست هرگاه به هر فرمول های نیاز داشتید، سراغ این کتابخانه ها بروید.
از دست ندهید:
چگونه می توان مهارت های برنامه نویسی خود را گسترش داد؟
دیفرانسیل و انتگرال
حساب دیفرانسیل و انتگرال، ابزاری حیاتی برای برنامه نویسانیست که می خواهند در بازی های ویدیویی و ماشین لرنینگ تخصص داشته باشند.
دیفرانسیل و انتگرال، کاربرد زیادی در شبیه سازی حرکات و الگوریتم های ماشین لرنینگ دارند.
یکی دیگر از محاسن آشنایی با دیفرانسیل و انتگرال برای برنامه نویسی این است که کمکتان می کند زبان های مختلف را سریع تر یاد بگیرید.
جبر خطی مقدماتی
وقتی صحبت از جبر در برنامه نویسی می کنیم، خیلی ها گمان می کنند که باید حتما دانش زیادی در این حوزه داشته باشند.

اما واقعیت این است که آشنایی مقدماتی با جبر خطی در همان حدی که در سال های مدرسه با آن آشنا شده ایم، برای برنامه نویسی کافی است.
حتی ممکن است برخی از افراد در رشته هایی غیر از ریاضی و فیزیک تحصیل کرده باشند و آشنایی چندانی با جبر نداشته باشند. اما مفاهیم مورد نیاز در این حوزه آنقدر ابتداییست که بی شک هر برنامه نویسی از پس آن بر می آید.
پس بخشی از نیاز ما به ریاضیات در برنامه نویسی به کمک جبر مقدماتی برطرف خواهد شد.
همچنین بخوانید:
با تمام توضیحاتی که در رابطه با ریاضیات در برنامه نویسی دادیم، ممکن است بازهم این سوال برای بعضی ها وجود داشته باشد که “برای من که علاقه ای به ریاضیات ندارم، کدام حوزه های برنامه نویسی بهتر است؟”
در پاسخ به این افراد بایستی بگوییم که اگر به ریاضیات علاقه مند نیستید، بهتر است که به عنوان یک برنامه نویس، در این حوزه ها فعالیت خود را ادامه دهید:
توسعه دهنده وب
توسعه دهندگان وب معمولا به صورت تیمی فعالیت کرده و با سایر برنامه نویسان و مهندسین در ارتباط هستند.
شما به عنوان یک توسعه دهنده وب، هیچ گاه نیاز نخواهید داشت یک کتاب ریاضی را باز کنید تا از روی آن فرمولی خاص را پیاده کنید، اما باید یک هم تیمی خوب برای سایر همکارانتان باشید.
بهتر است اینطور بگوییم که برای این که یک توسعه دهنده خوب وب باشید، بیشتر از هر چیزی به تعامل و کار گروهی، تسلط کامل روی فضای وب و آشنایی مقدماتی با ریاضی نیاز دارید.
مهندسی تضمین کیفیت
مهندسان تضمین کیفیت، این اطمینان را به مشتری یا کارفرما میدهند که برنامهها و نرمافزارها، همانطور که طراحی شدهاند کار میکنند.
شما به عنوان یک مهندس تضمین کیفیت، نرم افزارهای توسعه یافته را با استفاده از روش های اتوماسیون نرم افزاری، آزمایش کرده و آنها را با رویکرد انتقادی تجزیه و تحلیل می کنید.
برای موفقیت در این پوزیشن نیازمند توجه خوب به جزئیات، مهارت های تحقیق ، داشتن دانش در حوزه برنامه نویسی و اتوماسیون نرم افزار هستید.
آشنایی سطح بالا با ریاضیات، برای مهندسین تضمین کیفیت، ضرورتی ندارد.
مهندس دواپس (DevOps)
مهندس DevOps کسی است که تیمی از مهندسین نرم افزار را مدیریت کرده و فرآیند توسعه را تسهیل می کند.
این مهندسین معمولا در چندین زبان برنامه نویسی حرفی برای گفتن دارند و می توانند به طور کلی روی تمامی فرآیند توسعه نظارت داشته باشند.
با مطالبی که مطرح کردیم، این موضوع برای شما روشن شد که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه ای، لزوما نیازی نیست که یک ریاضیدان حرفه ای هم باشید.
این ادعا که برای برنامه نویس شدن نیازی به آشنایی با ریاضیات ندارید، ادعای ناصحیحی است.
نیاز شما به آشنایی با ریاضیات در برنامه نویسی، تنها در سطحی عمومی بوده و شما با یک آشنایی مقدماتی، در حد آنچه که در سال های مدرسه آموخته اید، می توانید قدم به دنیای برنامه نویسی بگذارید.
برای آشنایی بیشتر با پیش نیازهای یادگیری برنامه نویسی، پیشنهاد می کنیم مقاله زبان انگلیسی در برنامه نویسی را هم مطالعه نمایید.