برنامهنویسی پایتون (python) چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پایتون(python) یکی از زبان برنامه نویسی شی گرا است که در سال ۱۹۹۱ منتشر شده است. تنوع پایتون، سازگاری، و سادگی اصول اولیه آن را از دیگر زبانهای برنامهنویسی جدا کرده است. از آنجا که شرکت بزرگ گوگل، این زبان را به یکی از زبانهای برنامهنویسی رسمی خود تبدیل کرده است، موجب شده تا این زبان در سراسر جهان جایگاه ویژه ای را کسب کرده و روند رو به رشدی را در سالهای اخیر طی کند. برنامهنویسی این زبان از نظر محبوبیت هماکنون در رتبۀ دوم جای دارد که نشان از پیشرفت روز افزون این زبان در بین جامعۀ برنامهنویسان است. همچنین کتابخانههای وسیع و جامعۀ فعال این زبان باعث شده تا پایتون به عنوان دومین زبان برنامه نویسی مورد علاقه هکرها تبدیل شود.
کاربردهای پایتون:
- در سرورها برای ایجاد برنامههای وب
- اتصال به سیستمهای پایگاه داده
- مدیریت دادههای بزرگ و انجام معادلات پیچیده ریاضی
- نمونهسازی سریع یا تولید نرمافزار
- خواندن و تغییر بر روی فایلها
- اسکریپت نویسی
حتما بخوانید:
چرا توسعه دهندگان وب بایستی Node.js یاد بگیریند؟
چرا پایتون؟
پایتون میتواند بر روی سیستمعاملهای مختلف مانند ویندوز، مک و لینوکس بهخوبی کار میکند. نحوه نوشتن و قرارگیری کدها در این زبان بسیار ساده است و ساختار آن همانند زبان انگلیسی میباشد. این زبان این امکان را به برنامه نویسان میدهد تا تعداد کد و خطهای کمتری را نسبت به سایر زبانهای برنامه نویسی دیگر بنویسند. به همین دلیل برخی از برنامه نویسان اعتقاد دارند که یادگیری این زبان نسبت به زبان های دیگر برنامه نویسی راحت تر است. این زبان بر روی یک سیستم مفسر کار میکند و هر خط باید جداگانه تفسیر شود. از این زبان میتوان بهعنوان برنامه نویسی شیءگرا و هم برنامه نویسی تابعی استفاده کرد.
پیشنیازهای لازم برای یادگیری python :
پایتون زبانی بسیار سادهای است، بنابراین نیازی نیست که قبل از شروع یادگیری این زبان، زبان برنامه نویسی دیگری را یاد بگیرید؛ اما پیشنهاد میکنیم اصول برنامه نویسی و مفاهیمی اولیه مانند متغیرها، حلقهها، شرطها و … را مطالعه کنید که در درک اولیه مفاهیم مشکلی نداشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: موج بعدی رشد پایتون از کجا نیرو خواهد گرفت؟
مزیتهای پایتون (python):
- یادگیری آسان و پشتیبانی در دسترس:
نحوه نوشتن و خواندن در زبان پایتون بسیار ساده است و همین عامل سبب میشود تا مبتدیان این زبان را برای شروع یادگیری برنامه نویسی انتخاب کنند. علاوه بر این، جامعه برنامه نویسان پایتون بسیار فعال است که باعث میشود این زبان برنامه نویسی توسعه رو به رشد خوبی داشته باشد. - پشتیبانی گسترده کتابخانهها: این زبان کتابخانههای استاندارد بسیاری را فراهم میکند که به زبان C و یا پایتون نوشتهشدهاند. این کتابخانهها در حوزههایی مانند عملیات رشتهای، اینترنت، وبسرویس، واسطهای سیستمعامل و پروتکلها کاربرد دارد. کتابخانههای پایتون باعث میشود تا طول کدها در برنامه نویسی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
- ویژگی ادغام: پایتون با استفاده از مؤلفههای COM یا COBRA، توسعه خدمات وب را آسان میکند. این زبان قابلیتهای کنترلی قدرتمندی دارد زیرا میتواند بهطور مستقیم زبانهای C، C++ و جاوا را فراخوانی کند. همچنین این زبان میتواند سایر زبانهای نشانهگذاری مانند XML را پردازش کند.
- ساختمان داده کاربرپسند: این زبان دارای توابع آماده و دیکشنری ساختمان داده است. علاوه بر این پایتون DATA TYPE سطح بالا را در خود جای داده که باعث کاهش طول کد و راحتتر شدن کار برنامه نویسان شده است.
از دست ندهید: توسعه دهندگان وب به این 7 دلیل زبان PHP را انتخاب می کنند
معایب:
- بهرهوری و سرعت: پایتون یک زبان مفسر است یعنی کدها باید خط به خط تفسیر و اجرا گردند. همین این امر سبب شده تا اجرای کد توسط این زبان نسبت به زبانهای کامپایلری دیگر مانند C و C++ سرعت کمتری داشته باشد. همچنین به علت مفسر بودن حافظه بیشتری را اشغال میکند. البته اکثر برنامه نویسان پایتون از سرعت اجرایی آن راضی هستند. توانایی ادغام و پردازش قدرتمند متن را در خود دارد که همه اینها به افزایش سرعت و بهرهوری کمک میکند. استفاده از برای ساخت برنامههای موبایل و بازی کمتر رایج است اما گزینه مناسبی برای ساخت پروژهای پیچیده چند پروتکلی تحت شبکه است.
- خطای زمان اجرا (Runtime Error): از نقاط ضعف دیگر این زبان میتوان به خطای زمان اجرا اشاره کرد. این زبان محدودیتهای طراحی زیادی دارد و به زمان تست بیشتری نیاز دارد. برنامه نویس این امکان را دارد که اشکالات را فقط در زمان اجرا شدن برنامه مشاهده کند.
سرفصلهای آموزشی دوره پایتون:
۱. مباحث پایتون:
- مباحث پایه و پیشرفته پایتون
- ماژول ها (Modules)
- لیست توابع (List functions)
- مدیریت خطا و استثناها (Exception Handling)
- ثبت گزارشها (Logging)
- برنامه نویسی شیءگرا (OOP)
فرانتاند:
- HTML/CSS/Bootstrap
- Dom/Js
- JQuery/ajax
- · …
پایگاههای داده:
- ERD
- SQL
- PostgresSQL
شبکهها:
- HTTP Protocol
- TCP/IP protocol stack
- دستورات بیسیک
نرمافزارهای مهندسی:
- GIT
- الگوهای طراحی (Design Patterns)
فریم ورک:
- جنگو
- MVC (Form,View,Rest,Mvc,Template,serializing)
شما هم اگر علاقه مند به یادگیری زبان پایتون برای ورود به بازار کار هستین:
میتونین همین الان در دورهها
کنین، و وارد بازارکار بشین!
منبع:
سلام و خسته نباشید
میشه لطف کنید بگید مدرس بوتکمپ برنامه نویس پایتون چه کسی است؟
سلام وقت بخیر
دوره هاتون حضوریه یا آنلاین ؟
تمامی دوره ها آنلاین برگزار می شود.