منوی دسته بندی

پیش نیازهای ورود به دنیای برنامه نویسی

قبل از شروع یادگیری برنامه نویسی باید یه سری توانایی ‌رو توی خودمون پرورش بدیم و با پیش نیازهای آموزش برنامه نویسی آشنا بشیم. یادگیری این علم به ما کمک می ‌کنه تا به زبان برنامه نویسی مورد نظر خودمون زودتر مسلط بشیم و راحت ‌تر به جواب سوالاتمون برسیم. اما این به این معنی نیستش که شما برنامه نویسی را شروع کردید،‌ دیگر این موارد برایتان مهم نباشه. ممکنه شما مدتی هستش که برنامه  نویسی می کنی و حالا می خوای پیشرفت کنی. لیست زیر مجموعه‌ ای از مهارت‌ هایی هستش که کمک می کنه، برنامه نویس بهتری تبدیل بشی.

1. تایپ

این که از اول بخوای شروع به تایپ 10 انگشتی کنی مطمئناً خیلی سخته ولی کم کم و به مرور زمان و با آشنایی بیشتر با برنامه نویسی شروع به یادگیری اون می کنی. فرایند یادگیری تایپ ۱۰ انگشتی در ابتدا سخته و وقت گیره ولی این اذیت شدن فقط در ابتدای فرایند یادگیری شما هستش. بعد از مدتی که به صورت کامل به تایپ ۱۰ انگشتی مسلط می شی، می ­بینی که این مدل تایپ کردن چقدر لذت بخشه و از اون موقع  دیگر نمی توانی و نمی خوای به شیوه ‌ی قبل تایپ کنی.

2. آشنایی با کامپیوتر

باید یه آشنایی نسبی با کامپیوتر داشته باشی. اینکه بدانی ویندوزتون کدام نسخه، چطور نرم افزاهای مختلف را نصب کنی، چطور از نرم افزارهای معروف استفاده کنی و… . به طور کلی باید بگم که داشتن یک دانش ابتدایی در خصوص ICDL می‌توانه برای شما مفید باشه.

3. آشنایی با اینترنت

شما یک برنامه نویس هستید که بخش زیادی از روزت رو توی اینترنت باید بگذرونی.

از طریق اینترنت شما می تونی:

۴. دانستن مقدمات ریاضی

وقتی که حرف از ریاضی توی برنامه نویسی می شه، اکثرا به این فکر می کنن که برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس حرفه‌ای، باید نابغه ‌ی ریاضیات باشیم. اما اصلا اینطور نیست.

  • در نوشتن برنامه ‌های عمومی و غیر تخصصی، شما نیاز خیلی زیادی به ریاضی نداری. مگر اینکه بخوای یک نرم افزار حسابداری یا چیزی شبیه به این بنویسی در غیر این صورت نیازی به دانش تخصصی در زمینه‌ ی ریاضی نداری.

در همین حد که ذهن شما ریاضی رو درک کنه و بتوانه مقدمات اون  رو به خوبی متوجه بشه، کافیه.

۵. داشتن ذهن جستجوگر

برنامه نویسی کاریه که ممکن شما ساعت ها، روزها و حتی ماه‌ ها درگیر پیدا کردن یک مشکل کوچیک باشی. یا ممکنه نیاز باشه چند هفته برای انجام دادن یه کار کوچیک تحقیق کنی. باید این عادت جستجو کردن رو توی وجودت داشته باشه و بتوانی دائما به دنبال گشتن باشی.

6. کنجکاو بودن

شما به عنوان یک برنامه نویس باید کنجکاو باشی.

وقتی که ایده‌ ی جدیدی میبینی یا سرویس جدیدی مواجه می شی یا یه کار با کیفیت در اینترنت می بینی، باید به عنوان یه برنامه نویس این سوال برات پیش بیاید که «همچین چیزی چطور ساخته شده است؟» و به دنبال اون باشی که متوجه ‌ی تکنولوژی ساخت سرویس‌ها و سایت ‌ها یی که به آن مواجه می شید، باشی.

7. زبان انگلیسی

اگر کمی وارد دنیای برنامه نویسی شده باشی و فعالیت کرده باشی، حتما با من موافق هستی که زبان برنامه نویسی چقدر برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس خوب لازمه.

شما به دانش در زمینه‌ی زبان انگلیسی نیاز داری، چون:

  • دانش روز برنامه نویسی را می توانی به انگلیسی دنبال کنی. متاسفانه منابع فارسی در این زمینه ضعیف هستش
  • ویدئوها و آموزش‌ های حرفه ‌ای برنامه نویسی را به انگلیسی توی سایت‌ هایی مثل Youtube یا Udemy دنبال کنی.
  • در انجمن ‌های پرسش و پاسخ برنامه نویسی مثل Stackoverflow فعالیت کنی.
  • نیاز دارید که سرچ ‌های مختلفی را به زبان انگلیسی انجام بدی.

8. تمرکز و پیگیری

تمرکز داشتن به این معنی هستش که شما تصمیم بگیری که در یک واحد زمانی، مثلا ۲ ساعت، فقط یک کار را انجام بدی و روی انجام همون یه کار تمرکز کنی.

شما باید سعی کنی که روز خودت رو به ساعت‌ های مختلف تقسیم کنی و تصمیم بگیری که در هر واحد زمانی، فقط یک کار رو انجام بدی.

9. تمرین روزانه

شما به عنوان یک شخصی که می خواید یه برنامه نویس حرفه‌ای بشید، نباید تمرین روزانه رو فراموش کنی. برنامه نویسی یک مهارته و شما فقط زمانی در یک مهارت متخصص میشید که در اون تمرین مستمر داشته باشی. باید خودت رو موظف کنی که هرروز در حیطه ‌ی تخصصی خودت تمرین کنی و پیشرفت کنی. این یکی از پیش نیازهای برنامه نویسی هستش که می توانه به شما کمک کنه که به یک برنامه نویس بی ‌نظیر تبدیل بشید.

10. پیدا کردن منابع خوب آموزشی

آموزش دیدن و پیشرفت کردن یکی از مهم‌ترین پیش نیازهای برنامه نویسی هستش که باید حواستون به اون باشه. همانطور که گفتیم، حیطه‌ ی نرم افزار هرروز در حال گسترده‌ شدن و بزرگ‌تر شدنه و اگر شما حتی زمان کوتاهی نیز از یادگیری دست بکشی، واقعا از اون عقب می مونید، معلومه! چون  سرعت تغییر توی این حیطه بسیار بالا هستش.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *