از زبان برنامهنویسی جاوا (JAVA) چه می دانید؟

(java) یک زبان برنامه نویسی شیءگرای محبوب است که در سال 1995 توسط جیمز آرتور گاسلینگ منتشر شده است. این زبان در ابتدا برای دستگاههای ستاپ باکس طراحی شده بود اما امروزه برای ایجاد برنامههای وب و موبایل استفاده میشود. در حال حاضر جاوا متعلق به شرکت اوراکل است و بیش از 3 میلیارد دستگاه بر پایه این زبان اجرا میشود. همچنین این زبان مستقل از پلتفرم است یعنی بر هر نوع سیستمعامل و سختافزار قابلاجرا است. کدهای این زبان توسط ماشین مجازی JVM به زبان ماشین تبدیل شده و اجرا میشوند.
کاربردهای این زبان:
- برنامههای تلفن همراه اندروید
- برنامههای رومیزی
- وب اپلیکیشن و وب سرورها
- بازیها
- پایگاههای داده
- در برخی از کارتهای RFID (مترو، اتوبوس…)
بازار کار (java) در ایران:
بازار کار برنامه نویسی جاوا در حوزه وب و بهخصوص برنامه نویسی اندروید در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد. شرکتهای خصوصی به شدت نیازمند استخدام برنامه نویسان اندروید هستند. در حال حاضر اکثر شرکتهای دولتی برای پروژههای بزرگ از این زبان استفاده میکنند. البته کمتر شرکتی از این زبان بهعنوان انتخاب اول برای بکاند برنامههای خود استفاده میکند. با در نظر گرفتن فاکتور های گوناگون مانند شهر، سابقه و… اگر شما به این زبان مسلط باشید میتوانید از موقعیت های شغلی بسیار خوبی برخوردار شوید.
دانش موردنیاز برای یادگیری (java) :
برای موفقیت در برنامه نویسی (java) شما باید اصول برنامه نویسی را بدانید. اگر در برنامه نویسی مبتدی هستید ما به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً مقدمات برنامه نویسی را مطالعه کنید. همچنین برنامه نویسی ++C و یا زبانهای شی گرای دیگر فهم و یادگیری جاوا را برای شما بسیار راحتتر خواهد کرد زیرا زبان جاوا برگرفته از زبان ++C است و شباهتهای زیادی با یکدیگر دارند.
مزیتهای زبان (java) :
- شیءگرا بودن: برنامه نویسی شیءگرایی با مفاهیمی مانند کلاس، شیء، وراثت، محاصره، کپسوله سازی و … همراه است که به شما امکان استفاده مجدد از کدها را میدهد و هزینههای توسعه را کاهش می دهد.
- مستقل از پلتفرم: این زبان بر روی همه سختافزارها، نرمافزارها و حتی مرورگرهای قابل پشتیبانی از جاوا سازگاری دارد. هدف اولیه از ساخت این زبان این بود که بر روی وسایل برقی مانند تلویزیون، یخچال و … استفاده شود. به همین جهت انتخاب این زبان به خاطر مستقل بودن از سیستمعامل و سختافزار بسیار مناسب است.
- امنیت: جاوا با استفاده از پلتفرم امنیتی و APi های متفاوت مانند احراز هویت و رمزنگاری که در خود جایی داده باعث شده تا امنیت برنامهها افزایش پیدا کند. کامپایلر، مترجم محیط اجرایی هرکدام با امنیتی خاص توسعه دادهشدهاند. کدهای این زبان در محیطی به نام سند باکس اجرا میشود تا از اجرای کدهای مخرب جلوگیری شود.
- تخصیص حافظه: جاوا از ویژگی تخصیص حافظه مبتنی بر پشته برخوردار است که باعث میشود دادهها بهراحتی قابل ذخیرهسازی و بازیابی باشد.
- API: جاوا APi های فراوانی برای توسعه ارائه میدهد. API جاوا مجموعهای از دستورات و روشهای ارتباطی ازجمله ارتباط با پایگاه داده، شبکهسازی، تجزیه XML و مواردی دیگر است.
- قدرت متنباز بودن: در طی سالهای اخیر چندین ابزار توسعه متنباز برای جاوا نوشته شده است که باعث شده جاوا به پایگاهی قدرتمند در زمینه توسعه نرمافزار تبدیل شود. از معروفترین ابزارهای توسعه یا بهاصطلاح IDE میتوان به Eclips و netbeans اشاره کرد. IDEها با ویژگیهای قدرتمندی نظیر رمز گذاری و اشکالزدایی، توسعه نرمافزار را ساده میکند.
- پایدار: جاوا یکی از قویترین زبانهای برنامه نویسی است. کامپایلرهای جاوا میتوانند هرگونه خطایی را تشخیص دهند. همچنین ویژگیهای دیگری مانند مدیریت خطا و مدیریت خودکار حافظه باعث میشود که جاوا نسبت به زبان C برتری داشته باشد و به عنوان یک زبان برنامه قوی و پایدار ظاهر شود.
- نسبتاً آسان: جاوا ازنظر نوشتن، کامپایل، اشکالزدایی و یادگیری تقریباً آسانتر از برخی زبانهای برنامه نویسی مانند ++C و #C است زیرا جاوا از تخصیص خودکار حافظه و بازیافت حافظه (garbage collection) بهره میبرد؛ اما این زبان نسبت به برنامه نویسی پایتون بسیار دشوارتر است.
معایب جاوا:
- عملکرد: بهطور قابلتوجهی جاوا کندتر از زبانهای ++C و #C است و حجم حافظه بیشتری نسبت به این دو زبان اشغال میکند. البته باید به این نکته توجه داشت که ضریب اطمینان عملکرد بالای اپلیکیشن های جاوا نسبت به نسلهای اول زبان C بالاتر است.
نسخههای جاوا:
جاوا شامل سه نسخه متفاوت است:
1.JavaSE (نسخه استاندارد): این نسخه پلتفرم اصلی برنامه نویسی این زبان است که شامل کتابخانهها و API هایی است که هر برنامه نویس جاوا باید یاد بگیرد. از این نسخه برای برنامههای کوچک رومیزی استفاده میشود.
2.JAVA EE (نسخه Enterprise): این پلتفرم با نسخه استاندارد متفاوت است زیرا کتابخانههایی را اضافه میکند که قابلیت استقرار نرمافزار جاوا با تحمل خطا و چند لایه را دارند و بر روی شبکه و سازمانهای بزرگ استفاده میشود.
3. JAVA ME (نسخه میکرو) : این بستر برای توسعه برنامههای کاربردی موبایل و دستگاههای ستاپ باکس در نظر گرفته شده است که منابع سختافزاری محدودی دارند. JavaME مجموعه ای از قابلیتهای JavaSE را فراهم میکند اما کتابخانههای خاصی را به تلفنهای همراه معرفی میکند.
سرفصلهای آموزشی جاوا (JAVA)
مباحث جاوا:
- Expressions
- Statements, …
- برنامه نویسی شیءگرا (وراثت، کپسوله سازی، چندریختی)
- Collections
- مدیریت خطا و استثناها (Exception Handling)
- ورودی و خروجی
- چند نخی (Multi- thread)
فریم ورک: (Spring)
- Servlet/jsp
- Spring core
- MVC
- Spring REST
- Boot
پایگاه داده:
- SQL
- DB Design
- JDBC
- Hibernate
ابزارها:
- Versoin Control
- Maven
- Design Pattern
- UML
فرانت اند:
- HTML/CSS/Bootstrap
- jQuery/AJAX
- HTTP
مهارتهای جانبی:
- Typing
- Searching
اگر علاقه مند به یادگیری قوی زبان جاوا هستین:
میتونین همین الان در دورهها
کنین، و وارد بازارکار بشین!